Skip to content

Harmaa talous – musta tulevaisuus

työväenliikkeen puolesta 8.4.2011 klo 16:30 Hakaniemen torilla (Hki)

Suomalainen työväenluokka on ajettu kuilun partaalle. Epävarmuus ja työehtojen heikkeneminen jatkuu kiivasta tahtia ammattiyhdistysliikkeen ollessa kykenemätön taistelemaan yhtenäisenä rintamana. Veronkierto, laittoman työvoiman häikäilemätön käyttö sekä vuokratyövoiman lähes orjamainen asema vähentävät entisestään työläisten mahdollisuuksia puolustaa oikeuksiaan.

On aika aloittaa uusi luku suomalaisen työväenliikkeen historiassa, lopettaa keskustelu kestävyysvajeesta ja aloittaa voimakkaampi kamppailu yhteiskunnan valtasuhteiden uudelleenjärjestämiseksi.

Suomalaisen työväenliikkeen on järjestäydyttävä puolustamaan saavutettuja etuja, ennen kuin on liian myöhäistä. Selkärangattomat työntekijöiden oikeuksien polkijat on laitettava vastuuseen teoistaan tuntuvin rangaistuksin. Pätkätyöputkeen joutuneiden on saatava sekä riittävä korvaus epävarmuudesta että vakinaisten edut ja oikeudet.

Työvoiman vuokraamisen määrittäminen palveluksi EU:ssa on mahdollistanut suomalaisen työehtosopimusjärjestelmän kiertämisen. Järjestelmä on haastettava nyt. Suomalaisen työväenliikkeen on järjestäydyttävä puolustamaan saavutettuja etuja ennen kuin on liian myöhäistä.Yhtenäisen eurooppalaisen liikkeen luomiseksi on ammatillisen työväenliikkeen kuitenkin nähtävä vierastyöläiset kohtalotovereina eikä vihollisina. Pääoman liikkuessa vapaasti rajojen yli on myös ammatillisen työväenliikkeen yhdistyttävä yli rajojen.

Markkinataloudessa tulonjako ja ihmisarvoisen toimeentulon takaaminen jokaiselle kansalaiselle on valtion tehtävä. Tämän aikaansaamiseksi on laajennettava veropohjaa säätämällä progressiivinen pääomavero ja kitkemällä harmaata taloutta aggressiivisesti. Viranomaisvalvonnan lisääminen työpaikoilla, sekä rangaistukset työvoiman hyväksikäytöstä ovat ainoat keinot taistella röyhkeää työehtojen polkemista, sekä veronkiertoa vastaan.

Ammatillisen ja poliittisen työväenliikkeen on löydettävä uudestaan
yhteinen sävel ja kamppailussa kapitalisten hyökkäystä vastaan.
Uusi kolmikanta, kanneoikeus ja yhtenäinen työväenliikeアンティーク調 ソファ 1人掛け エレガント ロココ ベルベット 可愛い 猫足 アンティーク ソファ 姫系 シェルファ shellfa VS1 ナチュラル パープル ホワイト レッド ブルー ブラック
レビュー投稿で次回使える2000円クーポン全員にプレゼント 直送 イトーキ 学習机 ユニットデスク ユニアス ラテナチュラル/ミルキーピンク 【6個口】 UT-9L-L77MA【代引不可】 生活用品・
http://www.villavicenciovivedigital.com
1/6 HOT TOYS ホットトイズ ムービーマスターピース アベンジャーズ エイジ・オブ・ウルトロン ホークアイ
【CASHO】ホワイト、ピンク、イエローゴールド ダイヤモンド0.30ctUP  シンプル ラウンドブレスレット バックサイドスマイルマークK18WG/PG/YG DIAMOND 0.30ctUP w
ミュージカル「忍たま乱太郎」第4弾~最恐計画を暴き出せ!!~ [DVD]
Dell New Inspiron 15 3000 ノートパソコン プレミアム・Office付
トラスコ中山 TRUSCO 重量パレット棚1トン2300×1000×H2500連結 1D-25B23-10-2B
宝田 製粉機+製餅機 『こだま号』 《三相200V750Wモーター+2種ユニット付セット》 [餅つき機][r12][s4-060]
【Lemnos レムノス Patina パティーナ AZ15-06】(真鍮 壁掛け時計)

Published inUutiset

Be First to Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *